Dizajn Doma Jesen Vrt Radovi 9

UREĐENJE VRTA I RADOVI U JESEN

Nakon vrućeg i toplog ljeta dolazi nam predivna jesen. Iako jesen poznata po tome da onda odumiru biljke, nije sve tako sivo i ružno kako se čini. Jer i u jesen naš vrt može biti prelijep samo sa malo truda.

 

 

 

romance

Kako dolaze hladniji dani cvijeće u našem vrtu se polako mijenja. Ljetnice dolaze do kraja svoga životnog vijeka i u zadnje trenutke svoga života daruju nam svoje sjemenke kako bi nas ponovo obradovale i nagodinu sa svojim potomcima.
A dok ne dođe vrijeme za to, treba obaviti jesensko uređenje vrta.
Prvo treba ukloniti sve ljetnice i biljke koje su uginule ili će uskoro uginuti. Nakon sto smo uklonili nepotrebne biljke treba se uhvatiti motičice i grabljice u ruke i dobro obraditi zemlju. Prekopajmo zemlju i dobro ju usitnimo i obavezno počupajmo suvišnu travu i korov u vrtu.
Nakon malo kombiniranja i dobro smišljenog plana kako urediti vrt, slijedi sadnja biljka i cvijeća.
Sada je pravo vrijeme da posadite biljke kao što je maćuhica, vrijesak ( calluna) ili erike.
Također jesen je pravo vrijeme da posadite nove trajnice u svome vrtu, obnovite ih sa malo novih ukrasnih trava ili čuvarkuća.
Uz sve ovo biljke koje ce ukrasiti nam kišne i oblačne jesenske i zimske dane. Treba razmišljati odmah i na proljeće.
Tako da obiđete svoje omiljene prodavaonice i bakice na tržnici i nabavite nove lukovice od proljetnog cvijeća koje se sada sadi a u proljeće nas obasipa sa cvjetovima.